CégTár

Ha céget keres vagy egyszerűen csak egy konkrét cégről szeretne információt megtudni, akkor a jobb oldali két menüpont a segítségére lehet.

A gyüjtőoldalak egy része teljesen szabadon szerkeszthető, "könnyű" felkerülni rájuk, így ezek megbízhatósága megkérdőjelezhető. Ha egy cég bármilyen módon is megszűnik, jó eséllyel nem törli magát az ilyen oldalakról. Ha az idegyűjtött oldalak valamelyikén fizetős szolgáltatást ajánlanak, azt javasoljuk, hogy fontolja meg: valóban csak pénzért szerezhető meg az „áhított” információ? Véleményünk szerint nem.

 

Ha megtalálta azt a céget, amellyel kapcsolatba szeretne lépni, javasoljuk, hogy az adatbázisok adatbázisok oldalon elérhető linkek segítségével ellenőrizze. A hivatalosan tárolt adatok nagy része elérhető a KIM adatbázisában is, azonban érdemes ezzel kezdeni: „egyáltalán létezik még a cég, nincsen felszámolás alatt, kik a vezető tisztségviselői stb”. A fizetős adatbázisok segítségével sokkal többet megtudhat az egyes cégekről, akár az éves beszámolóikat is eléri, illetve a cégtörténet segítségével visszanyúlhat a múltbeli adatokhoz is.